ISPARTA'NIN SATRANÇ OKULU
İletişim: 0554 400 36 12

Hamle Satranç Eğitim Merkezi Ödüllü ELO Satranç Turnuvası Yönergesi

İLİ

ISPARTA

İLÇESİ

MERKEZ

YARIŞMA ADI

HAMLE SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ ÖDÜLLÜ ELO SATRANÇ TURNUVASI

BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ

19.08.2017

20.08.2017

YERİ

İYAŞ BULVAR AVM SALONU

SON BAŞVURU TARİHİ

17.08.2017

SİSTEM

İSVİÇRE SİSTEMİ / 6 TUR

DÜŞÜNME SÜRESİ

60’+30″ EKLEMELİ TEMPO

ORGANİZASYON

HAMLE SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ

1. GENEL HÜKÜMLER


1.1        TSF satranç yarışmaları talimatları, prosedürleri ve uygulama yönergeleri ile FIDE Satranç Kuralları geçerlidir.

2. KATILIM ve BAŞVURU

    1. Turnuvaya TSF Lisansına sahip 2016-2017 yılı vizesi yapılmış, 2010 ve öncesinde doğan 2199 ELO/UKD ve altındaki sporcular sporcular katılabilir.
    2. Turnuvada

    KATEGORİ ADI

    KATEGORİ KRİTERİ

    A KATEGORİSİ 2199 ve Altındaki ELO/UKD Puanına Sahip Sporcular
    B KATEGORİSİ 1399 ve Altındaki ELO/UKD Puanına Sahip Sporcular

    olmak üzere sporcular 2 farklı kategoride yarışacaktır. Kontenjan her kategori için 64 sporcu ile sınırlıdır.

    1. Başvurular, www.hamlesatrancmerkezi.com adresinden online olarak yapılacaktır.
    2. Başvurularda; sporcunun adı soyadı, doğum tarihi
      (gün, ay yıl), TC. Kimlik Numarası, UKD,
      (varsa)
      ELO puanı ile FIDE ID kodunun, ayrıca telefon numarasının eksiksiz olarak bulunması zorunludur. Geç kayıt veya eksik bilgiden kaynaklanacak hak kayıplarından başvuru sahipleri sorumludur.
    3. Tüm katılımcıların kayıt kontrol işlemini Teknik Toplantı öncesi tamamlamaları gerekmektedir.
    4. Birinci Tur eşlendirmesi belirtilen programa göre yapılacaktır. Kayıt kontrol süresinden sonra gelen sporcular UKD vb. ayrım gözetilmeksizin ilk tur eşlendirmesine listenin sonuna eklenerek alınır.
    5. Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular bir sonraki tura alınır. İkinci turdan önce sıralama yenilenerek 2. tur eşlendirmesi yapılır. İkinci tur eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmaz.
    6. Turnuva katkı payı A Kategorisi için 40 TL, B kategorisi için 30 TL dir.
    7. Katkı payı Hamle Satranç Eğitim Merkezi’ne makbuz karşılığı veya Türkiye Finans Bankası Isparta Şube Onur BAŞAR adına 69-3073496-1 nolu hesaba(IBAN TR200020600069030734960001) adı-soyadı ve TC no katkı bedeli açıklaması ile havale yapılarak yatırılabilir.
    8. Turnuvaya katılmayan sporcunun, ödediği katkı payı için iade işlemi yapılamamaktadır

3. EŞİTLİK BOZMA

3.1    Derecelerin eş puanla paylaşılması halinde sırası ile: Buchholz-1 (alttan), Sonneborn-Berger, Aralarındaki Maç, Galibiyet Sayısı ve Kura Çekimi eşitlik bozma yöntemleri uygulanır.

4. DEĞERLENDİRME

4.1    Turnuva sonuçları A Kategorisi için ELO/UKD B Kategorisi için UKD hesaplamalarında kullanılacaktır.

5. ÖDÜLLER

  1. Kategorilerde tabloda belirtilen ödüller final sıralamaya göre verilecek olup paylaştırılmayacaktır.
A KATEGORİSİ ÖDÜL TABLOSU B KATEGORİSİ ÖDÜL TABLOSU
DERECE ÖDÜL DERECE ÖDÜL
1. Yarım Altın + Madalya

1.

Tablet + Madalya
2. Çeyrek Altın + Madalya

2.

Madalya
3. Gram Altın + Madalya

3.

Madalya
4. Madalya

4.

Madalya
5. Madalya

5.

Madalya
6. Madalya En iyi Bayan Sporcu Madalya + Yemek çeki
7. Madalya En iyi 10 yaş ve altı Madalya + Yemek çeki
8. Madalya En iyi 8 yaş ve altı Madalya + Yemek çeki
En iyi Bayan Sporcu

Madalya + Yemek çeki

  1. Turnuvadan çıkartılan, son turda hükmen kaybeden ve başhakem aksi yönde karar vermemişse, ödül törenine katılmayan sporcular hak iddia edemezler.
    1. Sporcular hak ettikleri ödüllerin tamamını alır.

6. İTİRAZ


6.1 İtiraz kurulu oluşturulmayacaktır. Başhakemin kararı kesindir.

7. BİLDİRİM

7.1    Eşlendirmede Swiss Manager Unicode yazılımı kullanılacaktır.

7.2    Turnuva da FIDE Satranç Kuralları 6.7.1 uyarınca hükmen yenik sayılma süresi 15 (onbeş) dakika olarak belirlenmiştir. Satranç tahtasının başına, hükmen yenik sayılma süresinden sonra gelen bir oyuncu, hakem aksi yönde karar vermemişse oyunu kaybeder. Bu süre hakemin turu başlattığı andan itibaren hesaplanır.

  1. FIDE Satranç Kuralları 9.1.2 geçerlidir.
  2. FIDE Satranç Kuralları 11.3.2.1 ve 11.3.2.2 uyarınca; bir oyun sırasında, bir oyuncunun oyun sahasında cep telefonu, elektronik haberleşme aracı veya satranç hamleleri önerebilecek her hangi bir cihaz bulundurması yasaktır. Bu türden bir cihazı oyun sahasında üzerinde bulundurduğu belirgin/aşikâr ise söz konusu oyuncu oyunu kaybedecektir. Rakibi kazanacaktır.
  3. Başhakem, katılımcı sayısına göre tur sayısını, programını ve eşlendirme sistemini değiştirmeye yetkilidir; olası böylesi bir değişiklik Teknik Toplantı’da duyurulur.
  4. Tüm eşlendirme ve sonuçlar yarışma salonunda panolarda ve www.ısparta.tsf.org.tr web sayfasında duyurulacaktır.
  5. Turnuvanın başlangıç sıralamasında “Maksimum Rating” sistemi uygulanacaktır. Maksimum Rating, başlangıç sıralamasında sporcunun ELO ve UKD listelerindeki en yüksek puanını dikkate alan sıralama sistemidir.
  6. Turnuvada güncel UKD/ ELO listesi kullanılacaktır.
  7. Tüm katılımcılar bu yönergeyi okumuş ve uymayı kabul etmiş sayılırlar.

8. İLETİŞİM

8.1.    Turnuva Direktörü    : Onur BAŞAR     İletişim Telefonu    : 0554 4003612

9. PROGRAM

TURNUVA PROGRAMI
Tarih

Saat

Açıklama

19 Ağustost 2017

Cumartesi

09:00– 09:30

Kayıt Kontrol İşlemlerinin Başlaması – Bitişi

09:30

Teknik Toplantı

09:50

1.Tur Eşlendirmesinin İlanı

10:00

1. Tur

14:00

2. Tur

18:00

3. Tur

20 Ağustos 2017

Pazar

10:00

4. Tur

14:00

5. Tur

18:00

6. Tur

Son Turun Bitiminden Sonra

ÖDÜL TÖRENİ


About the Author

Leave a Reply

*